A vámpírőrület a mozivászon után a tévéképernyőn is folytatódik. Edward, Bella és az Alkonyat után most az HBO új sorozata, a True Blood szerez magának újabb rajongókat sötét témájával.

A sorozat Charlaine Har¬ris Sookie Stackhouse-könyveiből született: az amerikai írónő az elmúlt nyolc évben kilenc kötetet adott ki a gondolatolvasó pincérnő és mellette jó pár vámpír főszereplésével.

A könyvsorozat első kötete Inni és élni hagyni címmel már hazánkban is megjelent. Interjúnkban a szerzőt a sorozat jövőjéről is kérdeztük.

 

 

 

A nagy vámpírláz előtt kezdett a sorozat írásába. Mi fogta meg önt bennük már ekkor?
– Igazából egy fiatal nőről szólnak a könyvek, aki történetesen egy vámpírral randizik. Azt gondoltam, ez érdekes megközelítés, és számomra is izgalmas feladat olyan karakterekről írni, akik mások, mint egy átlagember. Akik nagyon sok mindent láttak már a világból hosszú életük során.

Mi lehet az oka a vámpírok hirtelen jött népszerűségének?
– Biztos vagyok abban, hogy a Twilight-sorozatnak nagy szerepe van ebben, de a teljes igazság az, hogy a dolog fokozatosan alakult ki az elmúlt tíz évben.

Olvassa ezeket a köteteket, vagy például J. R. Ward Fekete Tőr Testvériség sorozatát?
– Örülök a sikerüknek, és igen, olvasom őket. A jelenlegi gazdasági helyzetben úgy vélem, különösen örvendetes az, ha egy író sikeres, és sokan keresik a könyveit.

Sok eltérés van a könyv és a tévésorozat közt?
– Igen, de tetszenek ezek a különbségek, és már magában az is nagyon jó érzés, hogy filmsorozat lett a kötetekből.

Más köteteiben is különleges képességekkel rendelkező nőkről ír. Ebben mi a vonzó?
– Én nem szuperképességként gondolok ezekre az adottságokra, hanem inkább „fogyatékosságként”. Sookie gondolatolvasó, és ez sok gondot okoz neki. Egy másik hősöm, Harper egy villámcsapás utóhatásaként képes holttestek megtalálására, és bár abból él meg, amit így keres, azért ez nem egy kellemes munka…

A Sookie Stackhouse-könyvekből már a tizedik is előkészületben van. Mit gondol, meddig tart még a sorozat?
– Addig írom majd a köteteket, amíg örömömet lelem bennük.

Az ön ideális vámpírja milyen tulajdonságokkal bír?
– Nincs ilyen. A vámpírokat leginkább azzal szeretem jellemezni, ami az embereket is leginkább megfogja bennük: kortalanságukkal, azzal, hogy nem öregednek.

A történet
Sookie munkahelyén találkozik Billel, a vonzó vámpírral, akinek végre nem tud olvasni a gondolataiban. Bár lakhelyén már elfogadják a vámpírok létezését, kettejük kapcsolata mégsem lel osztatlan támogatásra. Eközben fiatal nők halnak rejtélyes halált egymás után, és Sookie élete is furcsa fordulatot vesz.

Filmzene
A nagy sikerű, többször díjnyertes HBO-sorozat filmzenéje is megjelent már. A korongra összesen 17, a sorozat egyes részeiben is felcsendülő szerzemény került fel.

Az interjút készítette: Krezinger Szonja
Forrás: Metropol

Címkék: és interview blood true élni inni harris hagyni sookie charleine

A bejegyzés trackback címe:

https://bookworms.blog.hu/api/trackback/id/tr141486023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása