Jön az új Ward könyv !!

 2009.11.05. 18:27

Szerintem minden J.R Ward fan tudja, hogy ebben a hónapban jön a kiegészítő könyve. Ám lehet, hogy sokaknak nem tiszta hogy akkor miről beszélek. Ez a könyv az új sorozatának a Bukott Angyalnak az első része. Aminek a címe : Kapzsiság

Egy kis kedv csináló:

J. R. Ward bestsellersorozata a hét főbűnről, szerelemről és szenvedélyről, sikerről és gazdagságról világszerte meghódította a Fekete Tőr Testvériség sorozat rajongóit.

Jim Heron a bosszú angyala. Nem ismer sem kegyelmet, sem szánalmat. A bűn a lételeme. Amikor bukott angyalként a Földre érkezik, mégis sorsszerű megbízatást kap: hét ember lelkét kell megmentenie a főbűnöktől. Fegyvere: a szeretet ereje. Ellensége: a legsötétebb gonosz. Nem vallhat kudarcot.

Vin diPietro velejéig romlott üzletember, aki csak a pénz szavának engedelmeskedik. Váratlanul azonban feltűnik az őrangyal és egy gyönyörű nő, és Vin válaszút elé kerül: vajon a végzete, a józan esze és a szíve mind ugyanabba az irányba mutat? Egy gonosz erő készen áll rá, hogy bekebelezze a lelkét. Kénytelen együtt dolgozni a bukott angyallal, hogy megnyerje magának szíve választottját, és megváltsa lelkét az örök kárhozattól…

 

Címkék: angels kapzsiság fallen j.r.ward

Vámpírszerető

 2009.11.01. 18:44

Kresley Cole világhírű sorozata megérkezett. A számos országban bestseller regényeket fergeteges akciók, ördögien szenvedélyes szex és lenyűgöző szereplőgárda jellemzi. A Vámpírok alkonyat után sorozat az olvasókat egy varázslatos és démoni világba vezeti, ahonnan nincs visszaút. Amint elolvasom jövök a kritikával, de addig is itt egy kis kedv csináló :)

 

Évszázadokkal ezelőtt egy lidérces éjszakán Sebastian Wroth vámpírrá változott. Telve gyűlölettel és örök magányra kárhoztatva nem sok értelmét látja az életnek, amíg egy gyönyörű és veszedelmes teremtés el nem jön hozzá, hogy megölje. A Dermedtszívű Kaderin két imádott leánytestvére a vámpírok áldozatává vált, azóta a valkűrnek nincsenek érzései. Mégis valahányszor találkozik Sebastiannal, újult erővel támad fel benne a kéjvágy, és képtelen véghezvinni küldetését. Sebastian és Kaderin menthetetlenül egymásba szeretnek, és közösen titokzatos ereklyék nyomába indulnak ősi sírokon és katakombákon át, akár a történelmet is újraírva, hogy elnyerjék az örök boldogságot. Ám eljön a pillanat, amikor Kaderin választásra kényszerül; szerelem vagy család, élet vagy halál.

 

 

Címkék: megjelenés cole kresley vámpírszerető

Papír könyv helyett e-book

 2009.10.30. 10:56

A minap nézelödtem a neten, és rátaláltam egy érdekes cikkre. Lényegében arról van szó benne, hogy a hagyományos nyomtatott könyv helyett lassan bevezetik az e-book szerkentyűket. Ez azért jobb mint a papírkönyv, mert nem károsítják vele a földet, nem megy tönkre (nem tépődik el mint a könyv), valamint gyorsabb, könnyebb, és nagyon sok fajta könyv tárolható benne.

Kb. valahogy így néznek ki:

 

 

 

 

 

 

 

 Hát én nem tudom én inkább maradok a hagyományos könyvek mellett, ezeknek nincsen olyan olvasási élményük mint egy papírkönyvnek. Lehet, hogy ezekkel már nem is élvezném az olvasást...

Címkék: e book

Folytassa, Terézanyu!

 2009.10.30. 10:39

 

Sok év várakozás után végre megjelenik az Állítsátok meg Terézanyut! című sikerkönyv folytatása!

Nesze Neked, Terézanyu! címmel Rácz Zsuzsa tovább meséli Kéki Kata útkereső történetét.
Hét évvel ezelőtt rengetegen azonosultunk Terézanyu figurájával, párkeresésének gyakran torokszorító, máskor kacagtató történetével. Sokan magunkra ismertünk Katában, az önfeláldozó, a pasikat megérteni és megmenteni akaró terézanyuságában. Generációs könyv lett. Kultkönyv. A hazai könyvkiadás egyik legnagyobb sikere. Műfajt teremtett, követőkre talált, rajongói lettünk. Ha azóta sem lábaltunk ki a terézanyuságból, vagy éppen megtaláltuk az Igazit, elérkezett a pillanat, hogy megtudjuk, hogyan tovább… Folytassa, Terézanyu! Megérte várni!

 

Megjelenés november 23-án!

 

Címkék: zsuzsa nesze neked rácz terézanyu

 

A vámpírőrület a mozivászon után a tévéképernyőn is folytatódik. Edward, Bella és az Alkonyat után most az HBO új sorozata, a True Blood szerez magának újabb rajongókat sötét témájával.

A sorozat Charlaine Har¬ris Sookie Stackhouse-könyveiből született: az amerikai írónő az elmúlt nyolc évben kilenc kötetet adott ki a gondolatolvasó pincérnő és mellette jó pár vámpír főszereplésével.

A könyvsorozat első kötete Inni és élni hagyni címmel már hazánkban is megjelent. Interjúnkban a szerzőt a sorozat jövőjéről is kérdeztük.

 

 

 

A nagy vámpírláz előtt kezdett a sorozat írásába. Mi fogta meg önt bennük már ekkor?
– Igazából egy fiatal nőről szólnak a könyvek, aki történetesen egy vámpírral randizik. Azt gondoltam, ez érdekes megközelítés, és számomra is izgalmas feladat olyan karakterekről írni, akik mások, mint egy átlagember. Akik nagyon sok mindent láttak már a világból hosszú életük során.

Mi lehet az oka a vámpírok hirtelen jött népszerűségének?
– Biztos vagyok abban, hogy a Twilight-sorozatnak nagy szerepe van ebben, de a teljes igazság az, hogy a dolog fokozatosan alakult ki az elmúlt tíz évben.

Olvassa ezeket a köteteket, vagy például J. R. Ward Fekete Tőr Testvériség sorozatát?
– Örülök a sikerüknek, és igen, olvasom őket. A jelenlegi gazdasági helyzetben úgy vélem, különösen örvendetes az, ha egy író sikeres, és sokan keresik a könyveit.

Sok eltérés van a könyv és a tévésorozat közt?
– Igen, de tetszenek ezek a különbségek, és már magában az is nagyon jó érzés, hogy filmsorozat lett a kötetekből.

Más köteteiben is különleges képességekkel rendelkező nőkről ír. Ebben mi a vonzó?
– Én nem szuperképességként gondolok ezekre az adottságokra, hanem inkább „fogyatékosságként”. Sookie gondolatolvasó, és ez sok gondot okoz neki. Egy másik hősöm, Harper egy villámcsapás utóhatásaként képes holttestek megtalálására, és bár abból él meg, amit így keres, azért ez nem egy kellemes munka…

A Sookie Stackhouse-könyvekből már a tizedik is előkészületben van. Mit gondol, meddig tart még a sorozat?
– Addig írom majd a köteteket, amíg örömömet lelem bennük.

Az ön ideális vámpírja milyen tulajdonságokkal bír?
– Nincs ilyen. A vámpírokat leginkább azzal szeretem jellemezni, ami az embereket is leginkább megfogja bennük: kortalanságukkal, azzal, hogy nem öregednek.

A történet
Sookie munkahelyén találkozik Billel, a vonzó vámpírral, akinek végre nem tud olvasni a gondolataiban. Bár lakhelyén már elfogadják a vámpírok létezését, kettejük kapcsolata mégsem lel osztatlan támogatásra. Eközben fiatal nők halnak rejtélyes halált egymás után, és Sookie élete is furcsa fordulatot vesz.

Filmzene
A nagy sikerű, többször díjnyertes HBO-sorozat filmzenéje is megjelent már. A korongra összesen 17, a sorozat egyes részeiben is felcsendülő szerzemény került fel.

Az interjút készítette: Krezinger Szonja
Forrás: Metropol

Címkék: és interview blood true élni inni harris hagyni sookie charleine

Újhold után Napfogyatkozás

 2009.10.29. 19:20

Twilight Saga folytatódik...

Azok az olvasók, akiket rabul ejtett az Alkonyat és az Újhold, ugyanilyen mohón falják majd Stephenie Meyer magával ragadó vámpír-történetének rég várt harmadik kötetét, a Napfogyatkozást is.

Miközben Seattle-t rejtélyes gyilkosságsorozat tartja rettegésben, és egy gonosz vámpír még mindig nem adta föl, hogy bosszút álljon rajta, Bellát továbbra is minden oldalról veszély környékezi. És mintha ez nem lenne elég, kénytelen választani Edward iránt érzett szerelme és Jacobbal való barátsága között – és közben tudja, ennek a döntésnek az lehet a következménye, hogy újra lángra lobban az ősi ellenségeskedés a vámpírok és a vérfarkasok között. Miközben vészesen közeledik az érettségi időpontja, Bellára még egy további döntés is vár: választania kell élet és halál között. De vajon melyik melyik?

 

"Mondják, a föld veszte a tűz lesz, vagy a jég.
Én mint ember, kit vágya űz, amondó vagyok, hogy a tűz.
De ha kell a kétféle vég, itt gyűlölet is annyi van,
hogy pusztítószerül a jég is éppolyan jó és elég."
(Robert Frost: Tűz és jég)

Címkék: napfogyatkozás edward jacob twilight bella stephenie meyer

Fejős Éva ismét alkotott

 2009.10.29. 18:58

Fejős Éva immár negyedik sikerkönyvével jelentkezik, és ezúttal a rajongói által legjobbnak tartott Hotel Bali folytatásával, melyben beavatást nyerünk férjek, szeretők és szerelmek történetébe, bocsánatos és helyrehozhatatlan bűnök, valóra váltott és elszalasztott álmok, életreszóló leckék és szerelmek világába.

A Hotel Bali című nagysikerű regény rengeteg kérdést hagyott megválaszolatlanul. Az ott megismert négy barátnő élete immár végérvényesen összefonódott, talányosabb utakon, mint hinnénk. Milyen drámai kihívás elé állítja a sors Szilvit, karrier vagy szerelem a fontosabb Gabi számára, vajon Dóra búcsút int-e Balinak, a földi paradicsomnak az elképzelt boldogság reményében, és legfőképpen, helyrehozható-e a múlt szörnyű tévedése Judit számára, van-e újrakezdés a barátságban és a szerelemben?

 

Várható megjelenés: 2009.11.01

 

 

 

 

 

 

Címkék: hotel eper bali éva reggelire fejős